Корачам и слушам V

Већ традиционално се у нашој школи одржава семинар „Корачам и слушам“. Од ове године која је уједно и јубилеј, јер је пета година од када постојимо, поносни смо што смо прерасли у симпозијум.

Ове године је скуп одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Циљ скупа је био да окупи стручњаке, који се теоријски и практично баве рехабилитацијом особа оштећеног слуха - корисника кохлеарног импланта, како би разменили своја искуства.

Теме овогодишњег сумпозијума су биле:

1. Искуства у раду са кохлеарно имплантираном децом и одраслим особама,

2. Приказ случаја.

Радове су изложили еминентни стручњаци из области медицине и дефектологије из Аустрије, Бугарске, Републике Српске и Србије.

Теме радова:

- “Резултати нашег искуства у кохлеарној имплантацији после десет година” - Јована Јечменица, Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије, Сандра Стојановић, Раде Косановић, Вера Крунић, Марица Радуловић, Ивана Ристић, Центар за рану дијагностику и терапију деце са оштећењем слуха, “Дечија кућа” - КБЦ Звездара, Београд, Србија.

- “Значај дефектолошке дијагностике у рехабилитационо васпитно образовном раду - приказ случаја” - Достана Лазић, Школа за оштећене слухом-наглуве “Стефан Дечански”, Београд.

- “Кохлеарни имплант - слушање у свакодневним ситуацијама” - Сања Остојић, Бранка Микић, Даница Мирић, Мина Микић, Сања Ђоковић, Д. Радовић, Клиника за ОРЛ и МФХ, Београд.

- “Слушне и говорне карактеристике пацијената са уграђеним кохлеарним имплантом у раном узрасту - приказ случаја” - Снежана Пајчин, Јелена Салић, ЈУ Центар за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука, Република Српска.

- “Музичка процена и материјал за вежбање за децу са кохлеарним имплантом” - Клаудиа Гасер, дипл. логопед, МЕД-ЕЛ, Аустрија.

- “Утицај слушног узраста на разумевање вербалних налога код деце са кохлеарним имплантом” - Селена Тодоровић, Институт за експерименталну фонетику и патологију говора, Универзитет у Београду, Србија.

- “Како деца са кохлеарним имплантом користе реченицу” - Светлана Славнић, Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију, Универзитет у Београду, Србија.

- “Наше искуство са кохлеарним имплантом - приказ случаја” - Драгана Стевановић, Мелита Голубовић, Школа за оштећене слухом-наглуве “Стефан Дечански”, Београд, Србија.

- “Практичан приказ тоналне аудиометрије код кохлеарно имплантиране деце у школи “Стефан Дечански” - Биљана Јанковић, Школа за оштећене слухом-наглуве “Стефан Дечански”, Београд.

- “У борби за или против кохлеарне имплантације (право на постојање културе глувих)” - Михаил Кјуцхуков, ССУ са ДГ за децу са оштећеним слухом “Проф. др Дечо Денев”, Софија, Бугарска.

- “Тенденције у образовању деце са кохлеарним имплантом” - Севделина Џонгарска-Гриорова, ССУ са ДГ за децу са оштећеним слухом “Проф. др Дечо Денев”, Софија, Бугарска.

Своје презентације слушних амплификатора су имали и АУДИОВОX, ЦИ СТУДИО ПУЛСАР, ОТИЦУС, АУДИО БМ.

Светлана Тодоровић из клинике за ОРЛ и МФХ, Београд је имала постер презентацију “Програм рехабилитације прилагођен за електронску примену”.

Скуп је од стране учесника оцењен као врло успешан, користан за њихов даљи рад.

Бројач посета

594083

Јавне набавке

Minicalendar

јул 2024
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031